Rizlingli
Rizlingszilváni
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Rizlingli a Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán, rizlingszilváni szőlőfajtából készített könnyű fehér bor.
A borról:
„Rizlingli” név szójáték eredménye, utal a bor kellemes, könnyed stílusára.
Zöldesbe hajló sárgás szín, illatában bodzavirág, ízében enyhén keserű mandula.
Ételpárosítás:
Salátákhoz, halakból és fehér húsú szárnyasokból készített fogásokhoz, zöldség krémlevesekhez és friss kecskesajthoz ajánljuk kísérőként.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 Celsius fok.
Bor'Dame
Olaszrizling
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
BorDame a Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán, olaszrizling szőlőfajtából készített elegáns fehér bor.
A borról:
„Bor’dame" kimondva ‘bordám’ – ki másról is lenne szó, mint a feleség kedvenc boráról. Ezüstbe hajló sárgás szín, illatában szőlővirág és akácvirág, de egyszerre hárs és mézes aromák indítanak itt is. Sokkal simább, lágyabb, visszahúzódóbb illatok. Elegánsan hűvös és áthatóan friss.
Ételpárosítás:
Fogyasztását szárnyas ételekhez ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 Celsius fok.
Chard'O
Chardonnay - Olaszrizling
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Chard'O a Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán, chardonnay és olaszrizling szőlőfajtákból készített elegáns fehér bor.
A borról:
Az újfahordóban érlelt chardonnay-olaszrizling fehérbor házasításra a nevében szereplő szójáték derít fényt. Ezüstbe hajló sárgás szín, elegánsan virágos illatok, az olaszrizling lágyabb, gyümölcsös ízjegyei harmonikusan egészülnek ki a chardonnay fajtajellegével.
Ételpárosítás:
Fogyasztását szárnyas ételekhez ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 Celsius fok.
Örökség
Chardonnay
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Örökség a Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán, chardonnay szőlőfajtából készített elegáns fehér bor.
A borról:
Nagyszülők az unokáknak örökül hagyott szőlőjéből készült tekintélyes bor. Aranyba hajló sárgás szín, vajas íz és nagyon szép fajtajelleg.
Ételpárosítás:
Fogyasztását halas ételekhez ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 Celsius fok.
Kebelbarát
Szürkebarát
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán szürkebarát szőlőből, héjon áztatással készített koncentrált, hordós fehér bor.
A borról:
Barátaink által elnevezett bor.
Erős narancsos szín, telt, érett gyümölcsös jegyek, intenzív ízvilág.
Ételpárosítás:
fogyasztását fehér húsokhoz, levesekhez ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 Celsius fok.
Ro'Zolée
Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Kékfrankos házasítás
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán kékoportó, cabernet franc, és cabernet sauvignon házasításából készített koncentrált, hordós rozé bor.
A borról:
„Ro’Zolé” név alkotójának nevére is utal.
Ahogyan Hamvas Béla írta: „Minden borban kis angyal lakik”. Ez egy különleges „ őszi” rozé bor. Erős hagymahéj szín, visszafogott érett gyümölcs jegyek, koncentrált, telített ízek.
Ételpárosítás:
Fogyasztását halhoz illetve kacsából készült ételekhez különösen ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 10-12 Celsius fok.
Frank'Oh
Kékfrankos
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán kékfrankos szőlőből készített koncentrált, hordós vörös bor.
A borról:
Hagyományos magyar szőlőfajtából készült könnyed vörös bor. Meggybordó színű, mediterrán ízvilág, bogyós gyümölcsös jegyek.
Ételpárosítás:
fogyasztását mediterrán jellegű készült ételekhez különösen ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet 16-18 Celsius fok.
Zsófia Cuvée
Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kékoportó és Kékfrankos házasítás
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán kékoportó, cabernet franc, és cabernet sauvignon házasításából készített koncentrált, vörös bor.
A borról:
Családi pince lévén minden családtagunkhoz kötődik egy, vagy több bor. „Zsófia” lányunk nemcsak névadó, hanem a címke megalkotója is, hiszen „virág-arcok” mosolyognak a palackról és jelzik, hogy ez egy barátkozós, beszélgetős bor. Lágy, harmonikus vörös bor, játékosan gyümölcsös.
2019-es évjárat aranyérmet szerzett berlini, illetve ázsiai borversenyen.
Ételpárosítás:
Fogyasztását vadhúsból készült ételekhez ajánljuk, de jó kísérő baráti beszélgetésekhez is. Ideális fogyasztási hőmérséklet 18 Celsius fok.
Ca'Merlot
Merlot, Cabernet franc és Cabernet sauvignon
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon házasításából készített selymes vörös bor.
A borról:
Címkéjén Nap-Hold szimbólum, amely az örök körforgást és a teljességet tükrözi. Mindez a természetesség harmonikusan jelenik meg a vörös borban.
Ételpárosítás:
Fogyasztását vörös húsból készült ételekhez ajánljuk, de jó kísérő baráti beszélgetésekhez is. Ideális fogyasztási hőmérséklet 16-18 Celsius fok.
ZsomBor
Cabernet franc és Cabernet sauvignon
Balatonfüred-Csopaki Borvidék
Balaton-felvidék déli fekvésű napos oldalán cabernet franc és cabernet sauvignon házasításából készített koncentrált, vörös bor.
A borról:
Családi pince lévén minden családtagunkhoz kötődik egy, vagy több bor. „ZsomBor” fiunk nemcsak a névadó, hanem karakterében is sajátja ez a bor.
Testes, harmonikus vörös bor, érett piros bogyós gyümölcsjegyek, a cabernet fajtákra jellemző aszalt szilva és csokoládé illatok. Nyugalmat és békét sugároz. Fűszerek, aszalt gyümölcsök a kortyban. Dinamikus, de egyáltalán nem savas, egyenesen fiatal.
2019-es évjárat ázsiai borversenyen aranyérmet szerzett.
Ételpárosítás:
Fogyasztását vadhúsból készült ételekhez ajánljuk, de kiváló csokoládé alapú desszertekhez is. Ideális fogyasztási hőmérséklet 18 Celsius fok.