top of page
2009gondozási_026.jpg

ELITBOR

Kecze-Hady Kézműves Pincészet

" Amikor először kóstoltam Kecze Zoltán őszinte borait az aszófői pinceháza teraszán, azonnal megértettem, hogy Istenhez közelítő, szelíden szemlélődő, a  kivagyiságot talán csak hírből ismerő, a világ gonoszságait maradék nélkül elhagyni kész ember önkifejezése, szeretete, figyelme, gondossága van a pohárban. "

DSCF1081.JPG

ELITBOR

Kecze-Hady Kézműves Borászat: Ígéretes kékoportó

" Eddig csak a Zsófia cuvée-jükben kóstolhattuk Keczéék kékoportóját, ám a 2015-ös évjáratban annyira szép, kiegyensúlyozott íz- és illatharmóniát produkált ez a szőlőfajta, hogy a napokban már önállóan is palackozzák. "

Ház 2.jpg

ELITBOR

Kecze-bor a borkiválóságok közt

" Kecze Zoltán jó borokat készít. Olyanokat, amelyekben élni hagyja a szőlőt, mint teremtményt. És azt mondja nekünk, teremtményeknek, hogy ismerkedjetek meg egymással. Az első rizling és az első cabernet franc tisztán és érthetően megmutatta, hogy mi a mérnökből lett borász célja: új életet adni a szőlőnek. Tudjuk, ezt csak segítő szándékkal lehet megvalósítani. "

Scan0522.jpg

DAILYNEWS HUNGARY

The 8 best red wines of the country

"1. Egri Korona Borház, Jumurdzsák 2012

2. Gróf Buttler, Egri Kadarka Superior, 2013

3. Karner Gábor Kézműves Borászat, Vitézek földje, 2012

4. Kecze-Hady Kézműves Pince, Zsófia Cuvée, 2013

5. Liszkay Borkúria, Liszkay Cabernet Sauvignon, 2011

(...)"

13628202_1064831476886202_624604108_n.jp

KOVÁCS ANTAL

Rizlingli 2015

“Világos aranysárga megjelenés. Illatát aszalt gyümölcsös karakter határozza meg, lédús barack főszereplésével. Kóstolva száraz, életteli savérzet, kifejezetten izmos test, krémes felszín, vibrálás, fűszeres-gyümölcsös tengelyen mozgó íz aromák jellemzik. Meglepő egy bor. A szőlőfajta hallatán egy könnyű – sőt vékony – bor jut először az ember eszébe, ám amikor megkóstolja a nedűt, rácsodálkozik: ilyet is lehet ebből a fajtából? Nos, igen. A szőlőfajta is fontos, persze, de a lényeg, hogy ki nyúlt hozzá… (...) ajánlom kísérőként, nagy szeretettel!”

Wine Glasses

KOVÁCS ANTAL

Ro'Zolé 2015

" Találkozott már merített papírból készített boroscímkével? Merthogy Kecze Zoltán 2015-ös rozé borán ilyen található. És nyugodtan mondhatom, hogy nagyon különleges érzés megérinteni."

Pouring Red Wine in Glass

VINOPORT

Itt az ősz, itt vannak a nemzet hivatalos vörösbor kiválóságai

" A Vörös Borkiválóság címért idén összesen 274 tétel indult. Ebből 137 szerezte meg a Borkiválóság címet, 8 pedig a Top minősítést. (...)"

Vineyard

A BOR MEG ÉN

" A piros gyümölcsös vonal az ízben is végig követhető. Szép savak, bársonyos tannin, nem túlzó alkohol, közepes test és kikezdhetetlen egyensúly jellemzi. Kiváló anyag, hosszú lecsengéssel. " 

Sunset over Vineyard

BORBÍRÓSÁG

Kecze Zoltán előadás és kóstoló

" Az aszófői borász, a balatonfüred-csopaki borvidéken készíti a szó szoros értelmében vett kézműves borait, a legkíméletesebb és lehető  legtermészetesebb módon. Az így született italok különlegesek, de egyedivé az előadás során is tanúságot tevő borásztól válnak igazán. Ezt a páratlanságot bárki megtapasztalhatja, ha Kecze Zoltán borait kóstolja. "

bottom of page